Cees van het GDB stopt ermee

In een gemeenteraad met 23 leden is het ene raadslid altijd wat nadrukkelijker aanwezig dan het andere. Cees Hollenberg van het GDB behoorde jarenlang tot de rustige categorie: hij zei eigenlijk nooit veel. Vorige week kondigde burgemeester Mans tijdens de Raadsvergadering plotseling het vertrek van Cees aan.

Wat is er bij het GDB aan de hand?

Al voor de gemeentelijke fusie in 2002 was hij raadslid van de toen nog zelfstandige gemeente Akersloot. Vanaf 2006 maakte Cees deel uit van de gemeenteraad in Castricum, sinds vorig jaar als fractievoorzitter van het GDB. Voorheen combineerde hij zijn raadswerk met een baan als leraar, maar in 2015 ging hij met pensioen.

Sindsdien doet hij vrijwilligerswerk voor vluchtelingen. Nu laat Cees weten die activiteiten niet meer te kunnen combineren met zijn raadswerk. Dat is natuurlijk zijn eigen keuze, maar als dat met een baan wel lukt en als vrijwilliger niet, werpt dat wel de vraag op: wat is er aan de hand bij het GDB?

Afscheid van Cees

Het lijkt niet logisch om er 11 maanden voor de verkiezingen mee te stoppen en dat is het ook niet. Algemeen bekend is dat Cees vorig jaar tijdens de bestuurscrisis grote morele bezwaren had tegen de koers van GDB-voorman Schijf en het naar huis sturen van twee goed functionerende wethouders. Uiteindelijk bezweek hij onder de druk van de huidige coalitiepartners VVD, D66, CDA en GDB.

Schijf werd wethouder en Herman Sterken kwam in zijn plaats in de fractie. De rustige Cees werd overschaduwd door de aanwezige Herman. Hij was niet happy en dat viel van zijn gezicht af te lezen. Nu werpt hij de handdoek in de ring. Jammer, want Cees is gewoon een aardige kerel en had na al die jaren een waardiger afscheid verdiend. Daarom vanaf deze plaats: Cees, het ga je goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *