CKenG-raadslid Ralph Castricum zet zich in voor behoud Sociaal Carnaval

Even leek het erop dat het sociaal carnaval uit Castricum zou verdwijnen. Dit geweldige evenement, het jaarlijkse hoogtepunt voor veel mensen uit de provincie met een verstandelijke beperking, dreigde te bezwijken onder de gemeentelijke heffingen voor leges en stroomverbruik.

Gelukkig heeft raadslid Ralph Castricum van CKenG het niet zover laten komen. Hij nam het op voor de organisatoren en voor de mensen voor wie het sociaal carnaval is bedoeld. Onder de druk die Ralph zowel in de media als door het indienen van een motie op het gemeentebestuur heeft gelegd, liet wethouder Ans Pelzer donderdag weten dat de Stichting Sociaal Castricum de rekening voor het stroomverbruik tijdens het feestweekend op de Brink – een bedrag van maar liefst 700 euro – niet hoeft te betalen.

Het vorige college bracht deze kosten nooit in rekening; het ontbreekt de vrijwilligers, die bij de organiserende stichting zijn betrokken, aan middelen om dit soort gemeentelijke heffingen te betalen. Daarom luidde de organisatie de noodklok en stelde dat er op deze manier geen tiende editie van het feestweekend zou komen. De motie van Ralph Castricum riep het college van B&W op om alle kosten die de gemeente en brandweer voor het evenement in rekening brengen (528 euro voor de vergunning en 200 euro voor de gebruiksvergunning) te compenseren – dit door bijvoorbeeld het subsidiepotje voor evenementen aan te spreken.

Het College gaat op korte termijn bekijken hoe de gemeente structureel om zou kunnen gaan met heffingen die een zware last trekken op de organisatie van sociale evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *