Geliefde ganzen naar de poelier? Wethouder Steeman doet niks

Bij het opstellen van de plannen voor herbestemming van Dijk en Duin (zorg) in Koningsduin (woningen) hebben het College en omwonenden afspraken gemaakt met de Parnassia Bavo Groep, de voormalige eigenaar van de grond. Onder meer is destijds afgesproken om de geliefde ganzen te verplaatsen naar een andere plek op Koningsduin.

Nu er al veel woningen zijn opgeleverd en aan andere projecten nog druk wordt gewerkt komt de vraag naar boven waar de ganzen zijn gebleven. De omwonenden hebben een aantal van hen kunnen terugvinden. Reden om bij de wethouder, die verantwoordelijk is voor zowel Ruimtelijke Ordening als Dierenwelzijn, Marcel Steeman (D66), te polsen wat er met de andere ganzen is gebeurd.

Een toekomst als Foie Gras

Volgens de wethouder hebben zij onderdak gevonden in het Dierenduintje. Navraag leert echter dit niet het geval is. Naar verluidt zijn de ganzen in handen van een handelaar gekomen, die onder meer levert aan poeliers. Hen rest mogelijk een toekomst als hoofdgerecht in de vorm van ganzenlever, een populair gerecht in Frankrijk (Foie Gras).

De afgelopen week zijn verschillende pogingen gedaan om de wethouder in beweging te krijgen. Steeman verschuilt zich echter achter het excuus dat dit volgens hem geen gemeentelijke taak is en dat de omwonenden het zelf maar moeten uitzoeken met de Parnassia Bavo Groep.

Ganzen_Steeman

De menukaart van het College

Een dier- en inwonersonvriendelijke opstelling. Want PBG heeft 560 zorgvestigingen en duizenden medewerkers. Hoe kunnen omwonenden hun weg vinden naar de juiste contactpersoon die hen te woord wil staan over zoekgeraakte ganzen?

Bij het aantreden van dit College, afgelopen voorjaar, hebben de vier wethouders zichzelf een loonsverhoging van 21% toegekend. Maar als hen gevraagd wordt om zich in te spannen voor mens en dier is het teveel gevraagd en moeten onze inwoners het zelf maar uitzoeken. De wethouder heeft het waarschijnlijk te druk met uitgebreid te lunchen. Benieuwd wat er op de menukaart staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *