Gemeentehuis alweer hele weekend verlicht – CKenG dient motie van treurnis in

Opnieuw heeft de verlichting in het Gemeentehuis van Castricum het gehele weekend volop gebrand. CKenG had na vergelijkbare voorvallen al eerder tijdens officiële vergaderingen, waaronder het Presidium, om maatregelen gevraagd. Ondanks toezeggingen door het College zijn die maatregelen of niet getroffen, of blijken ze niet adequaat te werken. Alle lampen waren zaterdag 3 en zondag 4 september aan, inclusief de avond en de nacht.

De fractie van CKenG is de verspilling zat en heeft nu een Motie van Treurnis ingediend. Dit omdat de Raad de afgelopen jaren al meerdere moties heeft aangenomen die toezien op duurzaamheid en het voorkomen van onnodig energieverbruik. In de maand augustus waren ook de lantaarns in een aantal straten van Limmen gedurende een langere periode ’s nachts gedoofd, terwijl ze overdag, bij zonnig weer, volop hebben gebrand. Zie het eerdere artikel over dit onderwerp.

Fractievoorzitter Roel Beems zegt in zijn toelichting: “Onnodig verbruik van energie is slecht voor het milieu en de gemeentelijke financiën, maar naar inwoners geeft het bovendien het signaal af van een onverschillige overheid die niet in staat is om het goede voorbeeld te geven”. In de motie wordt de Raad gevraagd zijn teleurstelling uit te spreken over de gang van zaken en het College opgedragen om gemeentelijke verlichting niet meer te laten branden als dat niet nodig is. De behandeling en besluitvorming zal plaatsvinden op donderdag 15 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *