Motie CKenG dwingt wethouder tot besluitdatum nieuw zwembad

De gemeenteraad van Castricum gaat in september 2017 eindelijk een besluit nemen over het nieuwe zwembad. Het heeft flink wat inspanning gekost, maar na veel debat heeft wethouder Schijf deze toezegging gedaan.

Schijf had, net als de rest van het College, eigenlijk helemaal geen zin om nog voor de verkiezingen van maart 2018 in beweging te komen voor de toekomst van De Witte Brug. In de wetenschap dat het huidige zwembad in 2020 technisch afgeschreven is en jaarlijks onnodig € 350.000 aan energie verslurpt, nam CKenG daar geen genoegen mee. Voorafgaand aan de behandeling van de Voorjaarsnota diende onze fractie een motie in om de wethouder tot spoed te manen. Tijdens en na de Raadsvergadering sloten de andere oppositiepartijen zich aan als mede-indieners van deze motie.

Fel debat

Donderdagavond 14 juli volgde een fel debat tussen CKenG en de coalitiepartijen VVD, D66, CDA en GDB. Kern van de zaak was dat Schijf letterlijk had gezegd dat hij alleen in beweging zou komen “als de Raad hem dat op zou dragen”. Dat was precies de strekking van de motie. De meest toenadering was te bespeuren bij de VVD. Die fractie werd daarom direct aangesproken door vooral de PvdA, Vrije Lijst, GroenLinks en CKenG-fractievoorzitter Roel Beems. Onder zoveel druk moesten zowel de VVD als het College wel kleur bekennen. Dat leidde tot de harde toezegging van de wethouder, waardoor de motie zelf niet meer in stemming hoefde te komen.

Als eerste stap zal het College nu na het zomerreces een plan van aanpak aan de Raad voorstellen. CKenG is blij met het bereikte resultaat voor alle sportieve, recreatieve en schoolzwemmers in Castricum. Onze fractie zal iedereen via deze website op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *