Mountainbikers: ‘OGL geef ons alstublieft nog wat tijd’

Onder de bezielende leiding van Ton Kramer is er in Limmen een prachtig parcours voor moutainbikers gebouwd. Het parcours ligt aan de Pagenlaan. Het is tot stand gekomen in samenwerking tussen Ondernemers Groep Limmen (OGL) en de Stichting Kids and Parents Bikeschool.

De toestroom die de club heeft gekregen is verbluffend. Daar zal zeker het fraaie en uitdagende parcours waarop dagelijks mountainbikeactiviteiten plaatsvinden een rol bij spelen.

Dat de locatie tijdelijk was, was van het begin af aan bekend. Maar het doek valt nu, na anderhalf jaar, opeens wel erg snel. Nu moet, omdat de verkoop van woningen op de bouwplaats wat tegenvalt, de club jammer genoeg verhuizen. Dan kan de ruimte geëgaliseerd worden en ziet de bouwlocatie er voor een potentiële koper wat netter uit. In die redenering kan de club zich prima vinden. Maar de termijn 1 maart vertrekken, is echt tekort. Er moet niet alleen eerst een locatie gevonden zijn, maar dan moet er ook nog een parcours op gebouwd worden. Beide kost tijd.

Een van de jongste leden staat met tranen in zijn ogen wat beteuterd te kijken naar de groep moutainbikers die de aandacht van de OGL vraagt. Hij heeft iets hulpeloos:’Wat moet ik nu als ik hier niet meer mag fietsen? We hebben zo’n mooi parcours hier. Maar ik denk dat Ton wel wat gaat regelen.’ U ziet het mannetje op de foto rechts voor de mooi gemaakte banner met de oproep voor de OGL met z’n wit/blauwe fietsje staan. Laten we hopen dat ze hun hand over het hart strijken.

Samen met de gemeente, met name de sportenthousiaste wethouder Bert Meijer, maakt de club zich druk om een nieuwe locatie te vinden. Dat gaat hoogstwaarschijnlijk wel lukken, maar niet voor 1 maart.

Die planning is te krap voor de club en de gemeente om tot een nette oplossing te komen. Uiteraard wil de club de leden niet teleurstellen en de zaak dichtgooien. Als ze een paar maanden langer mogen blijven is de club al geholpen. Vandaar dat de leden samen de OGL op een ludieke manier vragen om hen die tijd te gunnen.

Om de club te ondersteunen bij deze actie is ook de hulp van Leo van Schoonhoven, de kandidaat wethouder van Castricumse Kernen Gezond, ingeroepen. Uiteraard steunt CKenG de Kids and Parents Bikeschool graag. Leo heeft de leden gemobiliseerd om te helpen zoeken naar een locatie. Dat wil hij graag ook aan u vragen. Wie een goede locatie weet of heeft, kan een mailtje sturen aan: leovanschoonhoven@ckeng.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *