Strandrace geweldig spektakel – CKenG lost startschot

Zondag was het eindelijk zover! De finale wedstrijd van het Lotto KNWU strandrace klassement. Het kon niet beter. Vorig jaar was het begin er met 150 renners. Dit jaar al 650 mountainbikers. En de organisatie wil volgend jaar naar de 3.000 renners. Chapeau. Het was zondag een fantastisch MTB-spektakel.

Gespannen moesten de renners even wachten bij de start. Het startpistool vertoonde kuren. Maar na vijf minuten doorbijten, hoewel dat in de fijne voorjaarszon nog best plezierig uitviel, deden we het net even anders. Leo van Schoonhoven van CKenG, uitgenodigd door Club Zand, mocht aftellen. Na anderhalf uur ploeteren waren de eerste renners retour. Het strandspektakel was live te volgen via de livestream. Ook was er voor de supporters een scherm in het strandpaviljoen Club Zand. De wat minder snelle renners deden er een uurtje langer over. Maar dat maakt allemaal niet uit: meedoen is altijd winnen. CKenG stelde daarom spontaan een prijs van vijfentwintig euro voor de laatst binnenkomende renner beschikbaar. Belangrijker voor deze winnaar waren de drie zoenen van de mooie rondemissen.

Volgend jaar wil de organisatie de groepen indelen op leeftijdsklasse. Dat zal de deelname nog verder vergroten. Complimenten aan de organisatie en aan Club Zand: er was soep voor de deelnemers, er was een leuke band. Op het strand stond een power music truck van Red Bull met eigen diskjockey er een feest van te maken. Kortom, aan alles was gedacht. Echt een leuk feest! CKenG heeft toegezegd op elke mogelijke manier de volgende wedstrijd te ondersteunen. Voor de sportiefste partij van Castricum, die ‘gezond’ hoog in het vaandel heeft staan, is dit natuurlijk een logisch punt. Wij vonden het een eer de start te mogen doen en we doen dat graag volgend jaar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *