VVD, D66, CDA en GDB willen Pelzer en Van Schoonhoven wippen

Volgende update in de bestuurscrisis:

De door hen zelf beoogde Coalitie van Rood en de 3S’ heeft zojuist aangekondigd de wethouders Ans Pelzer (PvdA) en Leo van Schoonhoven (CKenG) te willen ontslaan. De fractievoorzitters van VVD, D66, CDA en GDB zouden graag per direct hun salaris, werkkamers, bureaus en parkeerplaatsen overnemen. Kees Rood (nu WW, straks een wethouderssalaris) stuurde de volgende mail:

Rood 20160330

Klik op de mail om te vergroten.

Over het functioneren van Pelzer en Van Schoonhoven bestaan overigens geen klachten. Zij hebben alleen niet voldoende politieke vrienden om elk voorstel probleemloos de Raad te laten passeren, ongeacht de kwaliteit van het voorstel.

De gemeente Castricum moet vertrokken wethouders wachtgeld betalen. Indien de in deze mail voorgestelde stap zou worden geƫffectueerd bedraagt dat straks ruim een half miljoen Euro per jaar, inclusief voorgaande verplichtingen. Dat geld zou CKenG liever in een nieuw zwembad stoppen.

Vanavond vindt om 18.30 uur een extra Presidium (overleg van fractievoorzitters) plaats, waarin Rood ‘aankondigingen’ zal doen. Anders dan vaak gedacht zijn bijeenkomsten van het Presidium gewoon openbare vergaderingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *