Wethouder Rood ziet het licht niet meer

De afgelopen weken is bij herhaling door collega raadslid Ron de Haan gemeld dat de straatverlichting in Limmen van slag af is. De lantaarns branden overdag in alle hevigheid en zijn ’s nachts volledig uit. De omgekeerde wereld dus.

De Haan, die zelf in Limmen woont, gaf de meldingen steeds door aan de gemeente en via Twitter aan de verantwoordelijk wethouder, Kees Rood (VVD), die nota bene in dezelfde kern woont. Rood is bekend met het probleem want hij reageerde, eveneens via Twitter, op de meldingen: op 23 juli en 30 juli om precies te zijn.

Straatlantaarns branden overdag en zijn ’s nachts uit

Maar wie dacht dat de wethouder het initiatief nam om het probleem te verhelpen, komt er bedrogen uit. In plaats van de ambtenaren en het energiebedrijf aan het werk te zetten en de voortgang te controleren, roept Rood online: “zelfredzaamheid aanleren lost meer op”. En zo is weken later het licht in Limmen nog steeds ’s nachts gedoofd en brandt het overdag, als de zon hoog aan de hemel staat en het 25 graden is.

Ook in het gemeentehuis brandt regelmatig midden in de nacht en in het weekend volop licht. Omdat iemand vergeten is een schakelaar om te zetten. Slecht voor het milieu en slecht voor de energienota. Dat laatste zou een zuinige VVD-wethouder toch wakker moeten schudden, maar Rood slaapt rustig door. Dromend van brave burgers die met zelfredzaamheid al zijn problemen oplossen. Welterusten Kees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *