Zwabberpartij CDA wil nu ineens wel weer verkiezingsborden

In 2012 besloot de Raad van Castricum te stoppen met het plaatsen van verkiezingsborden. De overwegingen waren duidelijk: het plaatsen en verwijderen van de borden kost geld, papier en plaksel is slecht voor het milieu en er ontstaat voortdurend ruzie omdat partijen hun posters over die van de concurrent heen plakken. Daarbij kwam dat kiezers zich massaal via TV, internet en social media laten informeren en in deze tijd niet meer via posters op een bord. De motie van CKenG en VVD om te ‘stoppen met plakken’ werd destijds breed gesteund, onder meer door het CDA.

Niets veranderlijker dan een mens, of het moeten politici zijn. Want met de verkiezingen voor de Tweede Kamer (15 maart) voor de deur wordt het onrustig in de onderbuik van de lokale raadsleden van het CDA. Door deze zwabberpartij heeft de Raad nu plotseling hun motie aangenomen waarmee de klok jaren achteruit wordt gezet. Alle overwegingen van toen gelden kennelijk nu niet meer.

Collega Ron de Haan probeerde met zijn voorstel voor digitale borden (een eenmalige investering maar zonder de eerder genoemde nadelen) nog een intelligente tussenoplossing te forceren, maar de zwabberaars waren zo zenuwachtig dat hun logo niet vanaf de straat zichtbaar zou zijn, dat zij dit voorstel naast zich neer legden. Overigens ging de VVD niet mee in de gekkigheid van hun coalitiepartner. De belastingbetaler in Castricum draait op voor de kosten van het gezwabber, het milieu draait op voor het papier en de plaksel en in de Raad zal verder worden door geruzied als het ‘overplakken’ weer eens ter sprake komt.

1 Comment
  1. 3 jaar ago
    Marcel Steeman

    Nope. Klopt gewoon niet. D66 is altijd vóór verkiezingsborden geweest. Vandeweek nog nagevraagd.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *