Afscheid van Inge

Fractie en bestuur van CKenG hebben met verdriet kennisgenomen van het bericht dat Inge Ruijmgaart niet langer bij ons is. Wij wisten dat dit bericht zou komen. Dat het onvermijdelijk was. Inge heeft tot op het laatste moment de regie over haar leven in eigen handen gehad. Zoals zij alles deed met hart én hoofd. Gerespecteerd door iedereen in haar omgeving.

Een aantal van ons hebben jarenlang met haar samengewerkt. Onze voorzitter Bert Meijer deed dat al in de jaren ’90 van de vorige eeuw. Fractielid Willem Veldt sinds de fusie van de gemeenten Castricum, Akersloot en Limmen in 2002. En fractievoorzitter Roel Beems in verschillende coalitieverbanden en dit voorjaar zelfs nog heel intensief, tijdens de totstandkoming van het Raadsprogramma en de Collegevorming.

Inge is altijd constructief geweest. Warm, met humor en doorzettingsvermogen. Zij stond voor haar zaak. Letterlijk (in Bakkum) en figuurlijk. Geen poeha, maar pragmatische oplossingen. Fijn in de omgang en altijd bereid om het voorzitterschap van een commissie over te nemen als dat even moest. Een vaste waarde in de lokale politiek, waar wij haar als collega en als mens ontzettend zullen missen.

Haar gedachtegoed blijft bestaan en is bij onze collega’s van de VVD in goede handen. Wij wensen hen veel sterkte bij de moeilijke opgave om zonder Inge door te gaan. Tijdens een speciale Raadsvergadering op donderdag 20 september hebben wij Inge samen herdacht. Sober, ingetogen en met passende woorden van Toon Mans en Rob Dekker. Precies zoals zij het zelf had gewild.

Het is onvoorstelbaar dat wij Inge niet meer in de Raadzaal terug zullen zien. Maar in gedachten blijft zij bij ons. CKenG wenst haar man, kinderen, kleinkinderen, vrienden en politieke collega’s alle kracht toe om dit grote verlies te dragen. Inge zei ons altijd: “Geniet van het leven!” Wij zullen je advies opvolgen, lieverd. Rust zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *