Bewoners Klaverland te gast aan de overkant

Al sinds het nog in aanbouw was, waren de bewoners van het Klaverland nieuwsgierig naar het nieuwe gemeentehuis van Castricum. Dat staat er inmiddels al weer een tijd en dus moest het er eindelijk eens van komen om een kijkje binnenin te nemen. En niet alleen om te zien hoe het gebouw er van binnen uitziet, maar ook hoe de gemeenteraad van Castricum elke twee weken aan het werk is.

Ineke, Pieter, Els, jobcoach Trudy en de vader van Pieter woonden, uitgenodigd door CKenG – de lokale politieke partij, als gasten van de raad een carrouselvergadering bij. Nathan was eveneens als gast van de raad uitgenodigd. Zij werden ontvangen door raadslid Divera Borsboom die vooraf uitleg gaf over hoe het gemeentebestuur in elkaar zit. Ook wethouder Bert Meijer kwam hen begroeten. Kon hij meteen met hen een afspraak maken over de knelpunten die zij als fysiek beperkten ervaren. En over  hun wens om als gemeente met WMO geld zoveel mogelijk werkplekken te zoeken voor mensen met een arbeidsbeperking.

Het hondenlosloopgebied Noord-End stond op de agenda. Het werd geen saaie vergadering! Op de publieke tribune was het vol en de beraadslaging tussen de raadsleden onderling was heftig. Zeer enerverend. Moe maar voldaan keerden de bewoners van het Klaverland huiswaarts. Zij zijn welkom om vaker even bij “de buren aan de overkant” langs te komen.

Divera Borsboom

Raadslid namens CKenG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *