Boeiende eerste editie van de CKenG Academy

Dinsdag 4 februari vond de eerste editie van de CKenG Academy plaats. In het prachtige pand van Trom Medical kwamen de deelnemers bij elkaar om kennis te delen. Leo van Schoonhoven, samen met wethouder Bert Meijer initiatiefnemer van de Academy, opende deze eerste editie waarvoor zich deelnemers uit de politiek, de zorg, de pers en het bedrijfsleven hadden aangemeld.

De inleiders Wim Tromp (Sports at Sea), Cees Huisman (Multifunctioneel gebruik Zanderij / Vitesse ’22), Yvette van Dijk (Jac.P. Thijsse College) en Adri Hopman (lokale woonmarkt) gaven ieder vanuit hun eigen invalshoek een boeiend doorkijkje naar de toekomst van Castricum. Centrale thema’s daarin zijn Ontwikkeling, Maatschappelijke Betrokkenheid en Samenwerking. Met regelmaat kwam de rol van de lokale politiek aan de orde.

De CKenG Academy zal periodiek bijeenkomsten organiseren met als thema “Kennis is het Fundament”. De bedoeling is om (jonge) lokale politici beter voor te bereiden op hun werk in de Gemeenteraad, nu de verantwoordelijkheid en complexiteit van het raadswerk toeneemt. Uitgangspunt is dat raadsleden generalisten zijn en dat het voor specifieke onderwerpen goed is om gebruik te maken van de kennis van specialisten, die zich vanuit een andere verantwoordelijkheid dagelijks met die onderwerpen bezig houden. Deelname is niet beperkt tot leden van CKenG. Ook andere Castricummers met politieke ambities zijn welkom.

Interesse? Neem dan contact op met Bert Meijer: e.meijer@hccnet.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *