Castricum verdient goede voorzieningen – CKenG zet jouw bioscoop op 1

Het exploiteren van een bioscoop is geen zaak voor de gemeente. Maar het planologisch meedenken over een geschikte locatie waarop een ondernemer zijn bioscoop kan exploiteren is wél een zaak voor de gemeente. Uit een enquête met meer dan 1.000 reacties in april 2017 bleek dat wij er samen enorm aan hechten dat de ‘Corso’ blijft. Maar wij moeten nu wel met inwoners, politiek en bestuur op zoek naar een oplossing. Volgens ons kunnen wij drie kanten op, Elke keuze kost tijd en vooral inspanning. Maar het belangrijkste is – waar wij samen dan ook voor gaan – dat we nu in actie komen.

Dorpsstraat

De beste plek voor de bioscoop is de huidige. Het pand loopt naar achteren door, net als clubMariz. Mogelijk kunnen beide ondernemers de handen ineenslaan om te komen tot één nieuwbouwproject met ruimte voor dansschool en horeca.

Net over het spoor

Tweede optie is een locatie vlakbij het centrum, net over het spoor. bij een nieuw te bouwen project kan de bioscoop daaraan gekoppeld worden. Er komen op de locaties Kaptein Kaas en Full of Life projecten aan. Samenwerken met Vitesse ’22 op De Puikman biedt misschien ook een kans.

Noord-End

Bij een lus-aansluiting van de N203 op het sportcomplex Noord-End, een voorstel van CKenG in het kader van het nieuwe sportcomplex, ontstaat hier een derde optie. Dit is gemeentegrond. Ook dit is reëel omdat ‘het hele dorp meer waard is’ als er uiteenlopende voorzieningen zijn.

Misschien heb jij wel betere ideeën. Dat veel inwoners de bios willen behouden is wel duidelijk. Maar nu gaat het erom hoe we dat samen gaan doen. Heb jij dat goede idee? Mail het ons via leovanschoonhoven@ckeng.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *