CKenG fuseert met GDB tot Lokaal Vitaal – samen lijst 1 bij verkiezingen in 2022

Eerder dit jaar werd bekend dat de lokale partijen GDB en CKenG samen verder gaan. Tijdens een drukbezochte vergadering op 3 november hebben de leden van beide partijen officieel ingestemd met de fusie en de oprichting van de nieuwe partij. Lokaal Vitaal zal de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van Castricum ingaan als Lijst 1. De leden hebben unaniem Roel Beems benoemd tot lijsttrekker.

Lokaal Vitaal wil oppakken, aanpakken en doorpakken

De ontwikkelingen in een aantal belangrijke dossiers staan in de gemeente Castricum al een aantal jaren stil. De leden van de nieuwe partij vinden daarom dat een nieuw college daadkrachtiger moet zijn dan voorheen. Ook het betrekken van inwoners bij projecten en het oplossen van problemen kan een stuk beter dan nu het geval is. Lokaal Vitaal wil zaken pragmatisch oppakken, aanpakken en doorpakken!

Lokaal Vitaal heeft leden en draagvlak in alle geledingen van de gemeente. Het klavertje vijf in het logo staat zowel symbool voor nóg meer voorspoed dan bij een klavertje vier al het geval is, als voor de vijf dorpen waaruit Castricum is samengesteld. Volgens het Van Dale-woordenboek betekent Lokaal ‘plaatselijk’ en Vitaal ‘krachtig, energiek en voor het leven van groot belang’. De nieuwe partij gaat als Lijst 1 de verkiezingen in op 16 maart 2022, omdat GDB en CKenG samen tijdens de vorige verkiezingen in 2018 de meeste stemmen haalden.

Beide partijen kennen een lange historie en sterke basis voor het besturen van de gemeente. Gemeente- en DorpsBelang Castricum (GDB) werd opgericht toen in 2002 de fusiegemeente tot stand kwam. Al sinds de oprichting is de partij telkens opnieuw bij verkiezingen voor de gemeenteraad als winnaar uit de bus gekomen bij de kiesdistricten in Limmen. De GDB heeft meerdere wethouders geleverd voor opeenvolgende colleges. Castricum Kern(en) Gezond werd in 2005 opgericht door Bert Meijer en huisarts Aart Leemhuis. Sindsdien heeft de partij bij lokale verkiezingen steeds de meeste stemmen in de wacht gesleept in de dorpen Castricum en Akersloot. CKenG maakte van 2010 tot 2016 deel uit van het college.

Roel Beems benoemd tot lijsttrekker

Naast het instemmen met de oprichting van de nieuwe partij is tijdens de gezamenlijke ledenvergadering unaniem besloten om Roel Beems te benoemen tot lijsttrekker van Lokaal Vitaal. Roel Beems is actief als ondernemer, geboren en getogen inwoner van de gemeente Castricum en al bijna twaalf jaar lid van de gemeenteraad als fractievoorzitter van CKenG.

Tijdens de volgende vergadering op 1 december aanstaande zullen de leden een besluit nemen over de volgorde van de gehele kandidatenlijst. Nu al zijn de bestuursleden van Lokaal Vitaal officieel benoemd. Tot voorzitter is voormalig wethouder Bert Meijer gekozen. Het bestuur zal bestaan uit zes personen.Programma bekend op 1 december

De afgelopen periode heeft een commissie die bestond uit leden van GDB en CKenG zich beziggehouden met het verkiezingsprogramma. Inmiddels is het concept van dat programma aangeboden aan het bestuur. Het laatste woord is nu aan de ledenvergadering. Dit betekent dat het programma van Lokaal Vitaal eveneens bekend zal worden op 1 december.

Inwoners die graag deel willen uitmaken van de fusiepartij en politiek mee willen praten over de toekomst van de gemeente Castricum zijn van harte welkom. Stuur een mailtje naar samen@lokaalvitaal.nl of bel even: 06 11 40 44 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *