CKenG: ‘Horeca geen oplossing leegstand’

“Er is genoeg horeca in de gemeente Castricum, dus gemeente wees voorzichtig met het verlenen van vergunningen, of het ongebreideld uitbreiden van de plaatselijke horeca.” Dat kreeg het campagneteam van CKenG te horen tijdens een bezoekje aan Grand Café Mezza Luna.

CKenG legt bezoeken af aan scholen, ondernemers, senioren, sportverenigingen, etc. Dit om in kaart te brengen wat er beter kan en hoe de politiek daarbij kan helpen. Vrijdag 30 januari bezocht een CKenG-delegatie daarom het ondernemersechtpaar Renato en Tiny Holshuijsen, eigenaren van Grand Café Mezza Luna op de Mient. Na een rondleiding door het fraaie grand café, met een zaal die uiterst geschikt is voor grotere gezelschappen en voorzien is van presentatiemogelijkheden, volgt een goed gesprek. De twee zijn superenthousiast over hun nieuwe aankoop. Gewend zijn ze al. Op het terras zijn de eerste heaters al aangelegd.

Hun mening is helder: ‘Er is genoeg horeca in de gemeente Castricum, dus gemeente wees voorzichtig met het verlenen van vergunningen, of het ongebreideld uitbreiden van de plaatselijke horeca’. Beide ondernemers menen dat de richting die de gemeente ingeslagen is om recreatie en toerisme meer focus te geven prima is. Maar om in elk pand een horecagelegenheid te creëren om de leegstand op te lossen, daar zetten zijn een groot vraagteken bij. Deze horeca ondernemers hebben de ervaring dat de zomerseizoen maanden goed zijn. Maar dat de maanden daarvoor en daarna, matig tot slecht zijn, omdat alle lokale horecaondernemers in dezelfde vijver vissen. De komende weken bezoekt het CKenG team meerdere horecagelegenheden, die met een lange historie, maar ook de nieuwkomers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *