CKenG in debat met wethouder onderwijs over Paulusschool

Basisschool Paulus is vier jaar geleden helemaal verbouwd. Het gaat goed met “De Paulus”, op de hoek van de Oranjelaan, Willem de Zwijgerlaan en Eerste Groenelaan. Zo goed zelfs, dat er met ingang van het komende schooljaar niet genoeg plaats is voor alle (nieuwe) leerlingen.

Het bestuur van Tabijn, waar de basisschool onderdeel van uitmaakt, heeft een aantal alternatieven uitgewerkt om in extra huisvesting te voorzien. De meest praktische oplossing is het plaatsen van een aantal noodlokalen. Daarvoor is grond beschikbaar op het terrein van het naastgelegen Clusius College. De schoolleiding van het Clusius is akkoord en de Tabijn draagt zelf alle kosten. Er gaat géén rekening naar de gemeente.

Wethouder Rood steekt een onduidelijk stokje voor de plannen

Iedereen tevreden, behalve wethouder Rood die over onderwijs gaat. Hij heeft de aanvraag afgewezen. Om “politieke redenen” zegt hij, zonder de aanvragers duidelijk te maken wat hij daarmee bedoelt. De gevolgen zijn ingrijpend: een aantal klassen dreigt nu twee kilometer verderop te worden gehuisvest in de voormalige Augustinusschool. Straks moeten de drukke Beatrixstraat en Dorpsstraat  worden overgestoken. Tabijn moet het managementteam noodgedwongen uitbreiden. En ouders met meerdere kinderen op de Paulusschool moeten straks hun kroost op twee verschillende adressen afzetten.

Debat op donderdag 23 juni in het gemeentehuis

De fractie van CKenG vindt de afwijzing van het verzoek door wethouder Rood ondoordacht en onverstandig. Wij willen met hem daarover in debat. Dat zal plaatsvinden op donderdagavond 23 juni om 22.30 uur. Ouders zijn welkom in het gemeentehuis, het debat is openbaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *