CKenG organiseert verkiezingsdebat voor en door mensen met een beperking

Vrijdagavond 9 maart is het zover: een gesprek over de ervaringen van mensen met een beperking. Zo vlak voor de gemeentelijke verkiezingen lijkt het een stuntje, maar Frank Sluiter ziet dat anders. Frank: “Wij zijn als CKenG’ers het hele jaar druk met lokale politiek. CKenG opereert wat anders dan de anderen. We staan heel dicht bij de mensen. Met mij is er tijdens de wekelijkse fractiebespreking regelmatig overleg over wat ik denk dat belangrijk is voor mijn medemensen die net als ik een beperking hebben. Ik luister naar wat mijn mede mensen ervaren en breng die knowhow in”.

CKenG wil het voor mensen met een beperking wat makkelijker maken

Dit is een avond waarop we samen gegevens kunnen uitwisselen en de politiek betrekken bij de oplossingen. Want de politiek verdeelt de budgetten en de aandacht en Frank wil graag dat mensen met een beperking ook wat meer politieke aandacht krijgen. Want mede daardoor kunnen we zaken in Castricum veranderen en verbeteren.

Frank: “Ik heb CKenG gevraagd deze avond te organiseren. Een beperking wil niet zeggen dat je hulpbehoevend bent. Maar wel zijn er wat zaken die helpen mijn leven wat makkelijker te maken. En daarbij is het goed dat CKenG mij en anderen af en toe de helpende hand toesteekt. Overigens doen ze dat niet uit een misplaatst gevoel van alleen maar emotionele betrokkenheid omdat ik zielig ben, maar ze vinden dat ik er gewoon bij hoor. Dat is wel top!”

Vrijdagavond 9 maart in het gemeentehuis

Wat geeft het programma van de avond aan? Uiteraard gaat het er om waar ‘de politiek’ de mensen met een beperking mee kan ondersteunen. Het programma begint om 19.30 uur en is in de raadszaal van het gemeentehuis. De bezoekers wisselen gegevens uit en betrekken zo de politiek bij de oplossingen. Want de politiek verdeelt de budgetten en de aandacht en Frank wil graag dat mensen met een beperking ook wat meer politieke aandacht krijgen. Want mede daardoor kunnen zaken veranderen en verbeteren.

Frank: ‘Ik heb altijd zorg nodig. Ik ben beperkt in mijn uitkering. Er moet altijd ontzettend veel papier ingevuld worden. Eén digitaal dossier zou helpen om de massa papier voor een simpele aanvraag te vereenvoudigen. Ik wil weleens horen hoe anderen daarover denken. Dus kom ook op vrijdag 9 maart naar het gemeentehuis. Ik ben dagvoorzitter samen met de fractievoorzitter van CKenG, Roel Beems. We gaan er samen met jou een mooie avond van maken!” Als je wilt kun je opgehaald worden met het CKenG busje. Wil je dat? Mail dan naar taxi@ckeng.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *