CKenG viert 10-jarig bestaan met taart en bijeenkomst

Toen Bert Meijer, Aart Leemhuis, Remco van Zelst en Esther Hollenberg tien jaar geleden besloten een plaatselijke politieke partij op te richten had niemand gedacht dat deze nu de grootste politieke partij in de gemeente Castricum zou worden. Iets later voegde ook Willem Veldt uit Akersloot zich bij de oprichters. En zo kwamen er nog meer. Allemaal vonden ze elkaar vanuit hetzelfde gevoel, er moest iets in de lokale politiek veranderen.

“De doelstellingen van de toen nieuwe partij waren eenvoudig” zegt de huidige CKenG-wethouder Leo van Schoonhoven. “Meer aandacht voor de wensen, belangen en ideeën van de inwoners van de gemeente Castricum.” De naam werd Castricum Kern en Gezond, afgekort CKenG. Van Schoonhoven: “Motto was toen al: niet besturen vanuit het bestuur, maar denkend vanuit inwoners. Wat toen begon met een voorzichtige gedachte, is nu een centraal sterk punt van de partij.”

CKenG-10jaar

Na enkele jaren in de oppositie ging de partij meebesturen. Na de eerste bestuursperiode werd CKenG na de verkiezingen de nummer één partij in onze gemeente. “Nu is de grootste zijn niet echt belangrijk, maar wel belangrijk is dat je op die manier mede verantwoordelijkheid krijgt voor het besturen van de hele gemeente.” aldus Van Schoonhoven.

Inmiddels zijn Esther Hollenberg en Linda Hes vertrokken uit de partij; zij kozen voor de VVD. Nog steeds zijn de bestuurders trots dat beiden de bestuurlijke ervaring die ze nu gebruiken, hebben opgedaan bij de CKenG. Over de toekomst is Van Schoonhoven duidelijk. “De partij wil de gemeente ‘voorwaarts ontwikkelen’. Problemen vertalen naar mogelijkheden, of dat nu gaat om het strand, de verkeerscirculatie of kansen voor ondernemers en toerisme. Wij blijven ons inzetten voor het in stand houden van onze voorzieningen. CKenG werkt daarbij vanuit de wensen van inwoners.”

IMG_3211

Taart en bijeenkomst in het Oude Raadhuis

Om het 10-jarig bestaan te vieren werden de ambtenaren op alle gemeentelijk locaties verrast met een tompouce. Ook trakteerde CKenG tijdens de Raadsvergadering. Afgelopen vrijdag werd met de leden stilgestaan bij het jubileum in Hotel Het Oude Raadhuis, samen met oprichters, fractie, wethouder en achterban. De avond werd ruw onderbroken door de schokkende nieuwsfeiten uit Parijs. Niets legt de rauwe realiteit zo bloot als die gebeurtenissen. De aanwezigen deelden de opvatting met elkaar dat om deze terreur tegen te gaan alleen één lijn trekken door alle politici -onafhankelijk van individueel partijbelang- de oplossing kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *