CKenG wil brandweer helpen aan oplossing voor probleempaal Koningsduin

Toen de nieuwbouw op het terrein van Dijk en Duin was begonnen, is er een paal geplaatst in de Duinenboschweg om sluipverkeer tegen te gaan. Het terrein kan zo vanaf de zuidkant alleen door fietsers worden bereikt. Autoverkeer moet gebruik maken van de noordelijke toegang via de Zeeweg.

Brandweer en ambulances moeten noodgedwongen omrijden

Op zich een oplossing waar de meeste bewoners wel mee kunnen leven. Destijds is bedacht om de paal met een toegangssleutel beweegbaar te maken, zodat bij calamiteiten de brandweer de korte route kan nemen. De constructie is echter krakkemikkig. Als gevolg van het stuivende duinzand zit de paal steeds vast en kost de korte route meer tijd dan omrijden via de lange route. Daardoor lopen bewoners gevaar als er snel hulp nodig is.

De probleempaal wordt niet alleen vermeden door de brandweer. Het probleem voor ambulances is zo mogelijk nog groter. Bij noodgevallen komen de ambulances uit Heemskerk en hebben ze geen andere keus dan de route via de Mient te volgen om uiteindelijk via de Zeeweg de noordkant van Koningsduin te bereiken. Daarbij passeren ze dus, geheel onnodig, tweemaal spoorwegovergangen. Er gaan kostbare minuten verloren, zeker als de spoorbomen gesloten zijn.

CKenG wil op korte termijn een oplossing voor de probleempaal

De problemen nemen toe nu er op Koningsduin steeds meer nieuwe woningen worden opgeleverd en bewoond. De veiligheid is in het geding. CKenG vindt het daarom tijd de probleempaal zo snel als mogelijk te vervangen door een goed werkende oplossing. Daarbij dient ook rekening te worden gehouden met het feit dat de brandweer sinds vorig jaar gebruik maakt van een nieuw, modern blusvoertuig. Dat voertuig is breder dan de vorige brandweerauto en kan slechts met moeite de huidige ‘sluis’ passeren.

Wat CKenG betreft is dit een urgentie kwestie, zeker nu de komende maanden ook de Kleibroek (die deel uitmaakt van de ‘alternatieve route’ als de brandweer wordt opgeroepen) buiten bedrijf is. Onze fractie zet de probleempaal daarom nu op de politieke agenda. Jouw veiligheid staat bij ons op (Lijst) 1. Brandweer en bewoners moeten zo snel mogelijk worden geholpen aan een oplossing!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *