CKenG wil de gemeentelijke dienstverlening dicht bij burgers houden

Alle gemeenten in Nederland krijgen er vanaf januari 2015 taken bij. Bijvoorbeeld de Jeugdzorg. We moeten als gemeente zelf zorgen voor (aangepast) werk voor jonge mensen met een arbeidsbeperking (Wajong). We moeten zelf de dagbesteding regelen voor mensen met een psychische beperking. We moeten mensen in de bijstand helpen bij het vinden van (vrijwilligers)werk, of andere ‘tegenprestatie activiteiten’.

Ook ouderen moeten steeds vaker een beroep doen op de voor-zieningen uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Die WMO zorgt dat iedereen mee kan doen aan de maatschappij en zo veel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.

Castricum Kern(en) Gezond (CKenG) wil deze nieuwe taken binnen onze eigen gemeente regelen. Het is enorm belangrijk dat ‘uw loket’ hier blijft. Wij willen niet dat u naar Alkmaar moet. Wij zijn voor de menselijke maat: gewoon de gemeentelijke dienstverlening dicht bij huis houden. En dan liefst zo dicht bij huis dat de gesprekken bij u thuis gevoerd worden. Dat kan bijvoorbeeld door het inzetten van sociale wijkteams. Omdat wij voor een persoonlijke, sociale en vooral: menselijke maat zijn.

CKenG wil ook besparen op kosten, maar dan wel met behoud van kwaliteit. En wat betreft kostenbesparing door schaalvergroting: dat is bij de overheid nog nooit gebleken. Schaalvergroting levert altijd een heleboel verrassingen op. Goedkoop vooraf is bijna altijd duurkoop achteraf.

Ook de gemeente Castricum kan niet alles zelf. Vandaar dat wij heel blij zijn met de inmiddels beklonken samenwerking tussen Uitgeest en onze gemeente. Om de kwaliteit te verhogen, dekosten te verlagen en kwalitatief klaar te zijn voor de toekomstige extra taken, is samenwerking met andere gemeenten nodig. Wij kiezen er voor samen te werken met Bergen, Heiloo en Uitgeest. In uw belang. Je moet niet het super grote Alkmaar met ons type kleine gemeente verbinden – ook op lange termijn niet – je moet kleine gemeenten met elkaar verbinden. Daar voelen we ons het best bij. De stap die Uitgeest gezet heeft past precies bij de route die wij naar de toekomst, uw toekomst en die van uw kinderen en kleinkinderen, voor ons zien.

Andere partijen, zoals het landelijk bestuurde CDA, VVD en PvdA, maar ook de twee andere lokale partijen GDB en Vrije Lijst, willen vooral weten wat de grootste besparing oplevert. Dat lijkt stoer en rechtlijnig, maar is het niet. Dit gaat om mensen. Dit gaat om u! En daarom kiest Castricum Kern(en)Gezond, de grootste lokale politieke partij uit de gemeente Castricum, 100% voor uw (sociale) belang.

Vindt u ook dat uw loket moet blijven in Castricum? Laat het ons weten via een reactie op deze website. Met uw steun kunnen wij zorgen dat u niet ‘naar Alkmaar’ moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *