CKenG wil het unieke karakter van Limmen koesteren

Ik zie Limmen als een dorpskern met een historisch gegroeide positie die zich kenmerkt door het gevoel: ‘met elkaar zaken oplossen’. Als er in Limmen iets moet gebeuren redden de inwoners zich zelf wel. Toch gaan we met z’n allen – of we dat nu willen of niet – in hoog tempo op weg naar een grotere gemeente dan de gemeente Castricum met 35.000 inwoners.

Binnen dat grotere geheel van minimaal 100.000 inwoners – met zijn grotere vraagstukken – wil ik graag meehelpen het unieke van Limmen te bewaren en liefst het idee: ‘we redden het zelf wel’ – en dan voor ons allemaal – meenemen naar dat grotere verband. Wij gaan er voor om bijvoorbeeld Limmen Ludiek en de Bloemendagen vol te ondersteunen. Beide evenementen zetten niet alleen Limmen op de kaart, maar zijn goed voor de promotie van de gemeente Castricum als geheel. En daar moeten we het met z’n allen economisch van hebben.

Wij staan niet toe dat het Zandzoom project er toe leidt dat uw huis in waarde daalt. Vandaar dat wij voor het temporiseren van de bouw van nieuwe woningen zijn. Ze mogen er – als er kopers voor zijn – best komen. Maar wel heel geleidelijk en zonder waardedaling van uw woning. Zo ‘op elkaar bouwen’ als op Eikepage en De Lange Akker gebeurd is, moet niet de standaard voor ‘inbreien’ worden.

Als wij straks een wethouder mogen leveren aan het dan te vormen bestuur, zullen wij er volop voor gaan om in de taakomschrijving op te nemen dat hij of zij aan Limmen structureel aandacht schenkt. Dit ook met het oog op de komst van de aansluiting op de A9 en het reconstrueren van de Rijksstraatweg.

Er moet aandacht komen voor het bouwen van betaalbare woningen voor jongeren. Onze jongeren willen graag na hun studie weer terug naar ‘hun dorp’. Dat moet kunnen. In het verlengde hiervan willen we de werkgelegenheid bevorderen door aandacht te geven aan de verdere ontwikkeling van het Limmense bedrijventerrein. Wel genuanceerd: wat in Limmen past, hier en wat in de Boekelermeer past, daar. Over de plek van ondernemingen, die omringd worden door woningen, twijfelen wij. daar willen we met betrokkenen en omwonenden eens goed – en toekomstgericht – over discussiëren.

Ook de afgelopen vier jaar hebben wij al veel aandacht aan uw belangen gegeven. Denk maar even aan het zwembad. Daar is best rumoer omheen geweest. Wij deden het als CKenG volgens velen helemaal niet goed. Nu we een jaartje verder zijn zien steeds meer mensen ook de voordelen. De mensen die het zwembad van de gemeente hebben ‘overgenomen’ zien het zitten om er iets duurzaams van te maken. Over de sporthal waren – en zijn er nog, zo te horen – twijfels. Maar ga er nu eens kijken en oordeel dan zelf.

We hebben – niet als enige overigens – gezorgd dat het voetgangersbruggetje tussen Limmen en Castricum er kwam. Ondanks protest vanuit Castricumse betrokkenen. Ook het doortrekken van het voetpad naar Limmen is gerealiseerd, net als het veiligere kruispunt Rijksstraatweg/Burgemeester Nieuwenhuizenstraat. Op voorstel van CKenG is de bibliotheek gevestigd in de Sint Maarten school en zo behouden. Ook is bij deze school een pannaveld met kunstgras aangelegd.

Voor de historische dorpsgezichten van Limmen, de karakteristieke panden en het unieke landschap vragen we aandacht. En wij zullen ons sterk maken voor een dorpsplein tussen de kerk en de Burgerij. Voor dat plan willen wij samen met u gaan. Ook voor het carnaval, de Hortus Bulborum, Conquista, de sporthal en het mountainbike parcours maken we ons hard.

Castricum Kern(en) Gezond (CKenG) noemt zich niet een ‘alleen voor Limmen’ partij. Dat zijn wij niet en dat is ook geen goede zaak. Wij werken vanuit het belang van de inwoners van Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en De Woude. Wat wij voor Limmen zijn is een partij die aandacht heeft voor het bijzondere van Limmen. En die dat wil koesteren en straks niet verloren wil laten gaan. Nu niet binnen de gemeente Castricum en straks niet binnen een groter geheel.

Leo van Schoonhoven woont aan de Westerweg
in Limmen en is wethouderskandidaat voor CKenG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *