CKenG op bezoek bij hockeyclub MHCC

Maandagavond was het CKenG-team op bezoek bij de Mixed Hockey Club Castricum op Sportpark Wouterland. Het bestuur gaf, onder andere bij monde van voorzitter Arjan Veter en bestuursleden Daan van der Hart, Puck op ‘t Hof en Arjen Veenstra uitleg over het wel en wee van de club. Het bestuur ziet zich staan voor de uitdaging om het licht terug-gelopen aantal hockeyers op te vangen. Op dit moment telt de vereniging bijna 800 leden.

Door de terugloop heeft het bestuur een taak om zowel het ledenaantal te laten groeien als de teruggelopen inkomsten te compenseren. Het toe laten nemen van het aantal leden zoekt het bestuur ook in het bedenken van mogelijkheden voor ouderen om ontspannen op het eigen niveau te kunnen sporten en hockeyen.

Voor de financiële kant van de zaak is inzet vanuit de gemeente en de politiek een wens. De vraag is eigenlijk eenvoudig. Als de gemeente garant kan staan voor een lening voor een langere periode dan nu, dalen de financieringskosten van de club fors. Langere garantiestelling betekent lagere jaarlijkse lasten. De sportiefste partij van Castricum heeft dit voorstel in de oren geknoopt en gaat druk uitoefenen om de gemeente en de politiek om hier over na te laten denken. Over de relatie met de gemeente is de clubleiding tevreden. De in de afgelopen jaren ingezette combinatiefunctionaris voldoet uitstekend. De hoop is dat er op deze post de komende periode niet bezuinigd gaat worden. Ook dit advies neemt CKenG, waarvan de fractie zich altijd al heeft ingezet voor de combinatiefunctionaris, ter harte.

Het bestuur zoekt ook naar mogelijkheden om bijvoorbeeld het clubgebouw optimaler te kunnen bezetten. Men wil daarbij niet de route inslaan richting bruiloften en partijen. Maar als er verenigingen zijn of clubs die gebruik denken te kunnen maken van de grote ruimte, dan is men voor een gesprek welkom. Voor één van de velden wil de club graag in gesprek met de gemeente over een mogelijke sell and lease back-constructie. Verder wil de club graag dat de parkeerruimte herbestraat gaat worden. Hiervoor is de leiding in gesprek gaan met de overige van de parkeerruimte gebruik makende clubs en verenigingen.

Al met al een paar nuttige uurtjes waarin weer veel kennis over de zorgen en kansen van één van de toonaangevende verenigingen van de gemeente Castricum werd opgedaan. CKenG zal de informatie en de wensen verwerken en waar mogelijk de wensen van het bestuur van MHCC ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *