Fietsersbond Castricum beoordeelt programma CKenG als beste voor fietsers

De Fietsersbond houdt zich bezig met de belangen van fietsers in het verkeer. In Castricum heeft de bond een actieve afdeling, die in de aanloop naar de verkiezingen de programma’s van alle politieke partijen heeft vergeleken en beoordeeld. Welke partij geeft de fiets de meeste ruimte? Daarbij was vooral aandacht voor fietsnetwerk, veiligheid, kwaliteit van de wegen en parkeren van fietsen.

Hoogste score voor CKenG

De hoogste score was voor CKenG. Dat laat de Fietsersbond aan zijn leden weten in de nieuwsbrief, die vrijdag 16 maart is verstuurd. De programma’s van GroenLinks en PvdA werden voor fietsers als nummers 2 en 3 beoordeeld. Forza en GDB vielen zwaar tegen, aldus de afdeling Castricum van de bond.

“CKenG is blij met de waardering”, zegt Lijsttrekker Leo van Schoonhoven. “Wat ons betreft is dit pas het begin. Castricum moet zich nu gaan ontwikkelen richting 2040 en vrijliggende fietspaden, de veiligheid voor fietsers, de mogelijkheden voor fietsrecreanten, oplaadpunten voor elektrische fietsen en voldoende goede parkeerplaatsen bij strand, station en elders staan hoog op de agenda van zaken die CKenG de komende jaren wil bereiken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *