Jongeren spreken zich uit over politieke stellingen

De jongerenafdeling van CKenG, de JCKenG, organiseerde zaterdag een succesvolle politieke avond in Café City in Castricum. De avond vond plaats om jongeren mee te laten praten over actuele stellingen op het gebied van wonen, uitgaan, werk en sport.

Op de avond kwamen zo’n 50 belangstellenden af. Elk item werd ingeleid met een filmpje. Aan elk filmpje werden drie stellingen gekoppeld. Het publiek kon hun mening geven middels een groene en rode kaart. Per stelling kon men vijf minuten discussiëren. JCKenG-voorzitter Wilco van Pel en vice-voorzitter Rens Breed Bruijn presenteerden de avond. Zij werden geassisteerd door Cathelijn Groot en Suzanne Kooijman, die de jongeren in het publiek de microfoon voorhielden om hun mening toe te lichten.

De meest in het oog springende stelling ging over het voornemen van Landal Greenparks, om een vakantiepark te bouwen op de Zanderij. Door de aanwezige jongeren werd er overwegend positief op dit idee gereageerd. Na afloop speelde de band Morgan. Zij staan eind maart in de kwartfinale van de Clash of the Coverbands in Hilversum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *