Oplossing voor de Paulusschool dankzij interventie CKenG

Vorige week kondigde de fractie van CKenG een spoeddebat aan over de problemen rondom de Paulusschool. Als gevolg van de snelle toename van het aantal leerlingen én de afwijzing door wethouder Rood van de aanvraag tot plaatsing van noodlokalen, dreigden ouders, kinderen, leerkrachten en de schoolleiding de dupe te worden (zie ook het eerdere nieuwsbericht op deze site). Tijdens het spoeddebat, bezocht door grote aantallen ouders, kon de wethouder donderdagavond niet anders dan terugkomen op zijn besluit.

Politieke redenen

Een aantal weken geleden had hij Tabijn, de eigenaar van onder meer de Paulusschool, juist laten weten het plaatsen van noodlokalen niet toe te staan om ‘politieke redenen’. Behalve voor grote onrust bij de betrokkenen zorgde dat ook voor vragen. Want de directie van het naastgelegen Clusisus College, waar de vier lokalen geplaatst zouden moeten worden, was akkoord met de plannen. Tabijn wilde zelf alle kosten betalen. En politiek wordt bedreven in de Raadzaal, niet op de werkkamer van wethouder Rood. Daar vindt alleen de uitvoering plaats.

Redenen genoeg voor CKenG om de wethouder ter verantwoording te roepen. Eén van de ouders maakte gebruik van de mogelijkheid tot inspreken, evenals de heer Hans Groot namens de schoolleiding. Daarna was het woord aan CKenG-fractievoorzitter Roel Beems om de problematiek toe te lichten, en de onderwijswethouder aan de tand te voelen over zijn ‘zogenaamde politieke redenen’ en zijn bereidheid om het besluit te herzien. Tot opluchting van de vele aanwezigen durfde wethouder Rood zijn poot niet stijf te houden. Er wordt nu op korte termijn overlegd om de noodlokalen alsnog te plaatsen.

Feest voor de democratie

Sinds begin dit jaar heeft de Gemeenteraad de mogelijkheid om een spoeddebat in deze vorm aan te vragen. Onderwerpen moeten dan wel urgent zijn en impact hebben. De interventie door CKenG was de eerste keer dat er van die mogelijkheid gebruik werd gemaakt. Waar de politiek soms maanden praat over relatief eenvoudige onderwerpen, was het probleem voor de Paulusschool nu verholpen binnen 48 uur nadat de eerste ouders zich bij CKenG hadden gemeld. Daarmee was het donderdagavond een feest voor de democratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *