Schriftelijke vragen over dreigende censuur bij opening Kultuurhuis

Aanstaande zaterdag 14 januari vindt de officiële opening plaats van het verbouwde Kultuurhuis, bekend als Nieuw Geesterhage. CKenG is blij dat er na jaren een eind is gekomen aan alle voorbereidingen en aan de bouwwerkzaamheden. Het resultaat mag er zijn en nu wil de plaatselijke omroep Castricum 105 rechtstreeks verslag doen van de opening. Helaas krijgt de omroep daar beperkingen voor opgelegd.

CKenG vindt het onacceptabel dat er censuur plaatsvindt bij de opening van een publieke voorziening, die mede dankzij de inleg van publieke middelen tot stand is gekomen. Wij hebben het College van B&W daarom direct schriftelijke vragen gesteld. Normaal gesproken mag het College 30 dagen de tijd nemen om deze te beantwoorden, maar in vanwege het spoedeisende karakter zou het de bestuurders sieren om dat in dit geval te beperken tot 30 uur.

Onze fractie stelt zich op het standpunt dat alles binnen het publieke domein openbaar en transparant dient te zijn, tenzij er een unieke, uitzonderlijk zwaarwegende reden is om dat bij uitzondering niet te doen. De reden voor de opgelegde beperkingen is in dit geval totaal ondoorzichtig en onduidelijk. Wij hopen daarom op ieders gezond verstand om het rechtstreekse verslag van de opening alsnog doorgang te kunnen laten vinden.

Update 16:37 

Uit een bericht op Twitter blijkt nu toch witte rook. Dat zou goed nieuws zijn. CKenG wacht de beantwoording van de gestelde vragen af.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *