Topper op de Puikman – CKenG praat met Vitesse ’22

Voorafgaand aan de topwedstijd in de Tweede Klasse A tussen Vitesse ’22 (op de 2e plaats) en koploper Purmesteyn sprak Castricum Kernen Gezond met het bestuur van de voetbalvereniging. Met het oog op de komende verkiezingen, en de coalitie-onderhandelingen die daar op zullen volgen, stemt CKenG de thema’s af die voor de sportclubs belangrijk zijn. Zondag vond het bezoek plaats aan De Puikman, waar voorzitter Hans Kaandorp en zijn medebestuurders een toelichting gaven op de visie van de vereniging en de uitdagingen waar men voor staat.

Belangrijk thema is het multifunctionele gebruik van de accomodatie. De Puikman is daarmee niet alleen in het weekend een interessant (sport-)complex, maar de hele week. Op de prioriteitenlijst van de vereniging staat ook een kunstgrasveld. Daarmee kan er intensiever gesport worden en hoeven wedstrijden niet steeds opnieuw te worden afgelast. Het bestuur verwijst naar andere verenigingen en andere gemeenten, waar dit al veel actiever wordt geregeld. Ook kwam de grondwaterstand in het gebied aan de orde, wat invloed heeft op het hele complex, evenals de ontwikkeling van sponsors, ledenbestand en voetbal voor mensen met een beperking.

In het verkiezingsprogramma van CKenG staan veel punten die aansluiten op de thema’s die Vitesse ’22 belangrijk vindt. De sportiefste partij van Castricum zet zich in voor meer beweging op alle niveaus. De gemeente moet daarbij faciliteren, met een aantrekkelijk zwembad, kunstgrasvelden en een betaalbare huur van sportzalen. CKenG-lijsttrekker Roel Beems en Vitesse-voorzitter Hans Kaandorp hebben ook nog een gezamenlijk voetbalverleden en gingen voor de wedstrijd tegen Purmesteyn (helaas met 1-2 verloren na een 0-0 ruststand) samen op de foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *