Welkom Uitgeest – CKenG verheugt zich op de samenwerking

Het hing op zich al een tijdje in de lucht. Maar vanavond om 21.30 uu rkwam het verlossende bericht uit de raadszaal van Uitgeest. De gemeenteraad van Uitgeest heeft besloten met Castricum in zee te gaan. Dat hoopten wij vanuit CKenG al de afgelopen jaren.

U heeft in onze advertentie van een paar weken geleden in het Nieuwsblad van Castricum gezien wat onze visie is: 100% voor Uitgeest! Lijsttrekker Roel Beems is meerdere malen op bezoek geweest bij zijn collega-fractievoorzitter Jan Dubelaar in Uitgeest. Ook hebben diverse leden van CKenG zich druk gemaakt om hun relaties binnen de politiek van Uitgeest te motiveren het belang van de samenwerking tussen beide gemeentes te benadrukken. De groene buffer tussen ‘staal en kaas’ begint steeds meer van een ideaal een beginnende zekerheid te worden.

Een groene buffer waar het prettig wonen en recreëren is. Met rust, ruimte en goede voorzieningen. Waar het toerisme verder ontwikkeld kan worden tussen zee en meer, de scholieren uit Uitgeest welkom zijn in Castricum en de ondernemers uit Castricum welkom zijn in Uitgeest. Prima aangesloten op Noord-Holland via de weg en het spoor. Met een ambtelijke samenwerking die toeziet op een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan burgers tegen beheersbare kosten.

Over alle voordelen – en over de nadelen die er ook zeker zullen zijn – zullen wij de Castricumse gemeenschap de komende maanden op de hoogte houden. De samenwerking zal stap voor stap en in alle openheid verlopen. Daar zullen wij graag ons positief kritische steentje aan bijdragen.

Maar op dit moment gaat bij CKenG de kurk van de champagnefles. Proficiat burgers van Uitgeest, proficiat burgers van Castricum! Deze richting is de eerste stap op weg naar de intensivering van de samenwerking tussen de volgens ons gezonde verstand goed bij elkaar passende gemeentes van het BUCH gezelschap. Natuurlijk horen Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo bij elkaar. En dan hebben we het niet over klakkeloos bestuurlijk in elkaar schuiven, maar juist over het slim samen doen van uitvoerende taken die we goed samen kunnen doen.

Op de foto overhandigen Roel Beems en Leo van Schoonhoven namens CKenG direct na het goede nieuws een fles Castricumse kruidenbitter aan burgemeester Theo van Eijk en fractievoorzitter Jan Dubelaar van de lokale partij PU Uitgeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *