Wethouder praat als een echte regent – CKenG zoekt vertalers

Wethouder Steeman (D66) doet deze week in het Nieuwsblad voor Castricum een aantal uitspraken waar geen inwoner iets van begrijpt, zoals:

“Alle gepronceerdheid viel af: wij willen ons niet vereenzelvigen met barricadisten, populisten, wereldverbeteraars, nostalgici, machtsdenkers of one-issuers.” Eigenlijk zegt hij gewoon: “Ik kan met niemand samenwerken, alleen met mezelf.”

Nog zo’n uitspraak die alleen een regent kan doen: “Fatsoenlijk democratisch was de consensus. Een pleonasme, maar democratie is in de loop der jaren gedegenereerd van levenswijze tot machtsregel van 50%+1. Ik wil niet graag groot worden in een samenleving waar verketteren het hoogste vermaak is, en de PopieJopies de aanbeden leiders zijn”.

Deze quote is zo mogelijk nog lastiger om te zetten in gewone mensentaal. CKenG is daarom op zoek naar tolken die willen helpen om de uitspraken van wethouder Steeman te vertalen, zodat inwoners begrijpen wat hij bedoelt en wat dat voor Castricum betekent. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar secretaris@ckeng.nl.

De beste inzending verdient een fles Castricumse likeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *